fbpx

AR Séta

Mi ez?

ARcity, a világra nyitott – utazás, design, gasztró, környezet iránt érdeklődő – felhasználóknak, akik keresik az említett helyszíneket, értékelik a felszín alatt megbúvó történeteket. Ez egy kiterjesztett valóság technológiát használó app, lokációhoz kötve releváns tartalmakat nyújt. Ott éri el a felhasználókat, ahol azok az információkat igénylik, ami erőforrás hiányában nem kommunikálható valós időben a lokáció részéről. Ez nem a sokadik térkép, app, weboldal, közösségi oldal, hanem egy történeteket mesélő barát, aki az adott földrajzi helyeken érhető el.

Lehet a slow lifestyle és a technológia összehangolható? Vasárnap teszteljétek Ti is az @wampdesignfair-el közös fejlesztésünket és jussatok még több információhoz a kiállítókról játékosan. Hamarosan több infót is megtudhattok az AR-ről!

#wamp #wampdesignmarket #arcitybp #arcitybudapest #scanningissexy #smartdesignissexy


Hogyan használd?

A séta útvonalán található interaktív helyszíneken, releváns információt találhatsz a lokációval kapcsolatban. Mogyan készült, mit érdemes róla tudni, mi volt az alkotók inspirációja és minden egyéb olyan információt, amit még a temeatikus blogok, városi séták, vagy a Google, Facebook segítségével sem kapcsz meg. Nincs más dolgod, mint az adott markert beolvasni az alkalmazással! A térkép menüpontban illetve az alábbi listán erről is találsz információt!

Amennyiben pár másodpercnél tovább tart az AR tartalom megjelenése, tégy egy-egy lépést előre, hátra. A telefon pedig nézzen a beolvasandó marker irányába. A szolgáltatás természetes fényviszonyok között működik!

Figyelem: jelen verzió nyílt béta, nem gyűjt és tárol személyes adatokat!

 

Séta útvonala, AR markerek beolvasáshoz:

  1. KÁLVIN TÉR – M4 METRÓÁLLOMÁS, Kálvin téri aluljárószint, mozgólépcső melletti mozaik a falon, bal oldal (két fémajtó között)! Szkenneld be a mozaikot az AR tartalmakért!
  2. KÁLVIN TÉR – REFORM500, Reform 500, 35 és 47-es számú térkő, szkenneld be az AR tartalmakért!
  3. VERES PÁLNÉ UTCA 16. – DEAR BUDAPEST, Szkenneld be a bejárat feletti cégtáblát, az AR tartalmakért!
  4. VERES PÁLNÉ UTCA 7. – GOODSPIRIT WHISKY & COCKTAIL BAR, Bejárat melletti (jobb oldal) faldekoráció. Szkenneld be az interaktív tartalmakért!
  5. PETŐFI SÁNDOR UTCA 6. – KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZ, a kávézóban Bárdos Artúr emlékplakett, szkenneld, az AR tartalmakért!
  6. DEÁK FERENC TÉR – BKK ÜGYFÉLKÖZPONT & FÖLDALATTI VASÚTI MÚZEUM, Szkenneld be a bejárat melletti MÚZEUM feliratot!
  7. WAMP Design Market – Millenáris B csarnok! Szkenneld be a bejárat melletti roll-up-ot!

Célunk

A mobil eszközök és a printek ötvözéséből újfajta, irányított módon kommunikálhatunk a felhasználókkal vagy a vásárlókkal. Kiterjesztett valóság bevonásával a print kiadvány interaktív módon segíthet az informálódásban, tájékozódásban vagy akár éttermi asztalfoglalásban is. A nyílt városi térben, akár egy személyes és személyre szabott kalauz szerepét is kitöltheti a technológia.