fbpx

Meghívó sajtó séta

Az elmúlt 10 évben a mobiltelefonok technikai forradalma nem csak a mindennapi kommunikációt és munkánkat változtatta meg; új irányba terelte vásárlási és információszerzési szokásainkat is. Ma már mindenki zsebében, kéznyújtásnyira pihen az eszköz, amely nem csak telefonálásra, hanem emailezésre, internetes böngészésre, vásárlásra, közösségi média használatára és megosztásra is alkalmas.

A mobil eszközök segítségével újfajta, irányított módon kommunikálhatunk a felhasználókkal. Kiterjesztett valóság bevonásával egy print kiadvány interaktív módon segíthet az informálódásban. A nyílt városi térben pedig akár egy személyre szabott kalauz szerepét is betöltheti egy adott AR technológiai fejlesztés.

Az AR City Budapest stábja harmadik éve dolgozik együtt a Design Hét Budapesttel azon, hogy a kommunikációs felületek interaktív módon bővülhessenek, a hagyományos design séták pedig egy merőben új program ponttá váljanak, kiegészítve a megszokott aktivitásokat. Újdonság idén a print markerek elhagyása és a nyílt, városi térben történő AR megjelenítés fejlesztése. Ez azt jelenti, hogy míg az együttműködésünk első évében 2D ( print) felületeket kellett beolvasni a telefon kamerájával, tavaly pedig elkezdtünk játszani a megjelenített tartalmak dimenzióival és elhelyezkedésével, idén a szabad városi tér beolvasása következik.

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy sétált valamerre, meglátott egy szép kapualjt vagy homlokzatot, egy izgalmas graffitit vagy cégért, de arra ideje nem volt, hogy percekig keresse a Google-ban, hogy mi is az, amit néz, mit érdemes róla tudni; hazaérve pedig elfelejtette, minek szeretett volna tüzetesebben utána járni. Jelenleg ezt a városi “szabad scannelést” teszteljük, hogy hamarosan szinte minden beolvasható legyen, releváns tartalmakkal megspékelve.

Demó videó és képek

 

Megrendelő: Design Hét Budapest 2018

AR / UI / UX: Etentuk Udeme

Tartalom fejlesztés: Mayer Kitti

AR karakter tervező: Ruska László

PR: Etentuk Orsi

 

Séta időpontja: 2018. Október 5., péntek

Start: 15:00

Találkozási pont: Kálvin tér, templom előtt

A program végeztével annak utolsó helyszínén, a Katona József Színházban szeretnénk meginvitálni egy meleg kávéra, teára vagy frissítőre és lehetőség lesz további beszélgetésre is.

A program teljes hossza időjárástól függően körülbelül 1-1,5 óra.