fbpx

Kiterjesztett Valóság és termékcsomagolás

Kiterjesztett Valóság és termékcsomagolás 1242 672 xJHElv3Tl7

Hogyan növeli a csomagolás hozzáadott értékét az ARe? 

A klasszikus csomagolás esetén a gyártó és a fogyasztó közötti kommunikáció a fizikai csomag határain korlátozódik. Az ARe csomagolás ezt meghaladó lehetőségeket nyit meg, segítve a közvetlen kapcsolatot a fogyasztóval! Az ARe ezt meghaladja és új dimenziót, közvetlen kapcsolatot nyit meg számunkra a fogyasztóval.

Néhány évvel ezelőtt, amikor az (AR) technológiája elérte a tömegpiacot, érthetően felkeltette a gyártók figyelmét. A képességgel, hogy egy extra és láthatatlan réteget ad a csomagoláshoz, az ágazat egyes szereplői gyorsan megértették az AR technológiában rejlő potenciált az ágazat számára.

A különféle szegmensekből (FMCG, textilipar, stb…) érkező vállalatok látták, hogy az AR-t tartalmazó csomagolás ideális csatorna lehet annak érdekében, hogy a vállalkozások innovatív módon lépjenek kapcsolatba a fogyasztókkal; hosszabban meséljenek- juttassák célba az üzeneteiket.

Azonban az egyre több AR kampány hatására, a felhasználók szeparált és egyszer használatos megoldásként tekintenek az AR technológiával kombinált termék csomagolásra. Tölts le, csináld ezt és ezt, részesülsz valami fajta élményben. Azonban jellemzően ezt követően az app, ami kiszolgálta a rövidtávú célokat, nem használható semmi másra, nem mutat többet, nem érkezik rajta további tartalom, azaz egyszer használatos- csakúgy, mint a csomagolás maga. A felhasználó telefonján passzív állapotban csak a tárhelyet foglalja.

ARe csomagolás előnye

A többéves tapasztalat, és több mint 4 tucat egyedi AR projekt alapján, egy nagyon hatékony és pszichológiai alapokon nyugvó felhasználói élményt alkotunk. Tudjuk, milyen tartalmakat, mennyi ideig és miért fogyasztanak a felhasználók a kiterjesztett térben. Erre alapozva fejlesztettük ki a felhasználói felületet és az ARe funkcióit. A körültekintő fejlesztésnek köszönhetően, a mindenki által ismert és elfogadott mérőszámok a következőképpen alakultak az elmúlt 5 évben, az általunk vezényelt projektek átlagaként: 71% a kattintási arány és átlagosan 7,8 perc a tartalom fogyasztási idő, azaz ennyi ideg fogadják be a marketing üzenetet az AR fejlesztéseink segítségével a felhasználók. 

Tartalom, mint csatorna

ARe csomagolás előnyei a gyártó számára: hozzáférés egy „digitális portálhoz”, amely a megvalósítás után könnyen frissíthető, módosítható és bővíthető a vásárlók igényeit követve. A digitális módosítások és az új tartalom azonnal elérhető, nincs szükség új fizikai módosításokra és / vagy a csomagolás újratervezésére.

Az egységes ARe felhasználói élmény és felület segítségével magas átkattintási arányt és konverziós rátát biztosítunk. A felhasználó a digitális megjelenítés során minden esetben egységes és átgondolt felületet, könnyen értelmezhető funkciókat kap. Ezáltal az app használata és az ezzel együtt járó felhasználói élmény kimagasló. Nekünk csupán a megjeleníteni kívánt tartalmakra -szövegre, képekre, linkekre, stb…- van szükségünk, a többit automatikusan elvégezzük, és riportban részletes analitikát küldünk a felhasználói aktivitásról. Mindezt Célcsoportra szabottan, rugalmasan változtatható tartalmakkal biztosítjuk. 

Az általunk javasolt tartalmak leginkább:

    1. Infók a termékről
    2. Promóció és vásárlásösztönző
    3. Webshop
    4. Történetmesélés

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a vásárlási folyamat lezárásával a szolgáltatók, gyártók nem jutnak érdemi információhoz a fogyasztókról. A webshop-ok analitikai kimutatásai nem terjednek ki a vásárlás utáni időszakra. A mi segítségünkkel akár a termék csomagolása is funkcionálhat webshop-ként, annak segítségével is megtörténhet a vásárlás, promóciók és egyéb marketing kampányok jelenhetnek meg a termék borításán. A szolgáltatásunk segítségével felhasználói minták azonosíthatóak és a generált adatok alapján a gépi tanuló algoritmusunk predikciót épít. Mikor, miért és mire van szüksége az azonosított fogyasztói rétegnek.

Az így közvetített üzenet értéket képvisel a fogyasztó számára: legyen az interaktív ismertető a termékről, exkluzív promóciós engedmények, termékinformációk, a felhasználó az ARe segítségével a csomagolást egy interaktív felületként éli meg és használja. 

A fogyasztók 69%-a választana interaktív csomagolással ellátott terméket, valamint a megkérdezettek közül 66% úgy véli, hogy egy olyan márka, amelynek interaktív elemei vannak a csomagolásában, összhangban van az idővel.

Mi a következő lépés?

A kiterjesztett valóság integrálása a marketingkommunikációba most indul, az AR technológiával közvetített üzenetek számossága a csomagolásban gyakorlatilag korlátlan.  Vegye fel velünk a kapcsolatot, vitassuk meg együtt, melyik opció a legmegfelelőbb cége számára!

Subscribe for free resources and news updates.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Let's work together

Contact Us

Address:
Győr, 9030 Hungary

E-mail: hello@areapp.net

All Rights Reserved ® AR Analytics Kft.